Saldžiarūgštė vištiena su morkomis ir paprikomis – kinietiškai

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Šis receptas gimė iš daugybės bandymų pagaminti lengvesnį nei kinų restoranėlių saldžiarūgštį padažą. Ir vieną dieną gavosi! Patiekalo idėja iš skanios knygos „Sushi nuo A iki Z“. Mano receptas dėl vienų ingredientų pridėjimo, o kitų išėmimo skiriasi nuo originalaus recepto, bet dabar jis toks, apie kokį ilgai svajojau – priklausomybę galinti sukelti rūgštaus, saldaus, sūraus ir aštraus skonio dermė. Dažniausiai pagal jį ir gaminu, nesukdama sau galvos, o gudrybė visai paprasta – vištienos sultinys.
Kuo daugiau spalvų dubenėlyje, tuo gražiau šis patiekalas atrodys – tinka raudonosios, geltonosios, oranžinės, o ypač gaiviosios žaliosios paprikos. Prie jo reikės tik paprastų ryžių garnyro. Bet ką čia ir daugžodžiauti, manau, reikia gaminti ir ragauti.

 

4 valgytojams reikės:

Vištienos marinatui reikės:
3 didelių česnako skiltelių
3 arbatinių šaukštelių sojų padažo
1 su 1/2 arbatinio šaukštelio ryžių vyno (nebūtina)
3 arbatinių šaukštelių kukurūzų krakmolo (galima pakeisti bulvių krakmolu)
1 arbatinio šaukštelio medaus arba rudojo cukraus
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

Padažui reikės:
3/4 puodelio karšto vištienos sultinio
8-9 arbatinių šaukštelių sojų padažo
3 arbatinių šaukštelių sezamų aliejaus (nebūtina)
1 valgomojo šaukšto ryžių acto (galima pakeisti obuolių actu, tik pilti 3/4 šaukšto)
2 su 1/2 valgomųjų šaukštų aštraus pomidorų padažo
3-4 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus arba medaus
3 arbatinių šaukštelių bulvių krakmolo

Dar reikės:
540 g vištienos filė
3 saldžiųjų paprikų
1 morkos
2 svogūnų
Aliejaus
Žiupsnelio sezamų (nebūtina)

Gaminimas
1. Supjaustykite vištieną 2,5 cm dydžio kubeliais.
2. Nulupkite ir sutrinkite česnako skilteles. Marinatui sumaišykite sutrintą česnaką, sojų padažą, ryžių vyną, krakmolą, cukrų, druską ir žiupsnelį maltų pipirų. Maišykite, kol ištirps cukrus. Vištienos gabalėlius sudėkite į marinatą, gerai pavoliokite ir atidėkite į šalį, kol paruošite daržoves ir padažą.
3. Padažui sumaišykite sultinį, sojų padažą, sezamų aliejų, ryžių actą, pomidorų padažą, cukrų ir krakmolą.
4. Paprikas supjaustykite 2 cm dydžio kubeliais. Morką nuskuskite ir supjaustykite plonais pusmėnuliais. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais.
5. Wok arba paprastoje didelėje keptuvėje įkaitinkite 1 su 1/2 valgomojo šaukšto aliejaus ant didelės ugnies. Sudėkite vištieną ir daug nemaišant kepkite apie 5 minutes, kol pradės balti, vietomis šiek tiek apskrus. Viduje ji dar neturi būti visiškai iškepusi. Perkelkite vištieną į dubenį.
6. Į keptuvę supilkite 2 valgomuosius šaukštus aliejaus, suberkite svogūną, sumažinkite ugnį iki mažos ir, vis pamaišant, kepkite apie 3-4 minutes. Tada padidinkite ugnį ir suberkite paprikas bei morkas, vis pamaišant, kad neprisviltų, kepkite apie 8-10 minučių, daržovės turi likti šiek tiek traškios.
7. Grąžinkite vištieną į keptuvę, gerai išmaišykite, supilkite padažą, gerai viską sumaišykite ir kepkite keletą minučių, kad padažas sutirštėtų. Apibarstykite sezamais.

Leave a Reply