Cannelés – Prancūziški pyragėliai

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Kanelėms pagamini reikės ( 20 vnt.)

 30 g šalto sviesto
100 g miltų
130 g cukraus pudros
Žiupsnio druskos
1 sveiko kiaušinio ir 3 trynių
450 ml pieno
Valgomojo šaukšto romo
2 a.š. vanilinio cukraus (o geriausia – šaukštas vanilės esencijos)
1/2 a.š. cinamono
1/5 a.š. kvapiųjų pipirų
1/4 a.š. kardamono
Šaukšto medaus

Kaip iškepti kaneles namuose

 Į indą suberiame miltus, cukraus pudrą ir smulkiais gabaliukais pjaustytą sviestą. Viską išsukame maisto smulkintuvu. Eilė kiaušiniams – dedame tą vieną sveiką kiaušinį ir 3 trynius.
Vėl išsukame. Pieno reikia šilto, o jį karšto vandens vonelėje kaitiname akimirką iki pienui užverdant. Šį pilame į jau paruoštą masę ir atsargiai išplakame.
Galiausiai: šaukštas romo ir prieskoniai. Sąžiningai viską išmaišykite, kad prieskoniai nesušoktų į gumuliukus!
Visa ši masė, uždengta plėvelė, keliauja į šaldytuvą mažiausiai 24 valandoms. Ir prieš kepant dar bent kelioms palaikoma kambario temperatūroje. Orkaitė įkaitinama iki 200 laipsnių temperatūros.
Tam, kad kanelės gražiai blizgėtų, jų formeles geriausia ištepti lydytu medumi. Originaliame kanelių recepte jos tviska nuo bičių vaško, tik tokio varianto neišbandžiau. Masę išpilstome (taip, ji skysta!) į formeles ir šauname į orkaitę.
Vos tik viršūnės pradeda rusvėti (maždaug po 15-25 min), kaitrą sumažiname iki 160-175 laipsnių.
Ir kepame dar maždaug 40 min. O dabar – sunkiausioji dalis.
Atvėsusias kaneles dedame į šaldytuvą, mažiausiai 6 valandoms.
Patikėk, jos skaniausios kitą rytą, su pirmuoju kavos puodeliu.

Leave a Reply